Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013

Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΚΥΡΑ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ

Όταν έχεις παιδιά η εγγόνια και κρατάς κάποια έθιμα γιατί τα ξέρεις η γιατί τα μαθαίνεις κατόπιν εορτής....τότε κάνεις την κυρά Σαρακοστή.
Εγώ, η αλήθεια την έμαθα αρκετά μεγάλη!!!
Την Κυρά Σαρακοστή δεν την έκανα στα παιδιά μου, ήρθε η ώρα όμως να την κάνω για τον εγγονό μου.
Έψαχνα τις άλλες  χρονιές να βρω  φώτο για να κάνω σύγκριση....
Βρήκα μόνο αυτές...
2011

2013


6 σχόλια:

  1. Ωραία παράδοση, πολύ μου αρέσει. Η αλήθεια είναι οτιδεν την ήξερα. Γράψε τις οδηγίες αν θές για να την φτιάξω και εγώ στα εγγόνια μου τουχρόνου που θα είναι μεγαλύτερα και θα καταλαβαίνουν λίγο.
    καλό τριήμερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Μαρία μου, τελευταία την έμαθα και εγώ...τώρα θες την συνταγή του ζυμαριού???εγώ έβαλα ίσες ποσότητες αλάτι,αλεύρι,και νερό λίγο-λίγο για να ζυμώσω ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
    Για την δική μου ποσότητα μια μικρή μπαλίτσα ζυμαριού κάνει 2 λεπτές κυρά σαρακοστές...χρησιμοποίησα 1/2 φλυτζάνι αλεύρι και 1/2 φλυτζάνι αλάτι ψιλό,το αλάτι το βάνομε για να μην χαλάσει(σκουληκιάσει!!!) και νερό ρίχνω λίγο -λίγο και το ζυμώνω.
    Φέτο την έψησα στους 170 βαθμούς κελσίου για 30 λεπτά περίπου!!!Δεν έχει στόμα γιατί νηστεύει!!!και τα χεράκια της είναι σταυρωμένα, γιατί προσεύχεται!!!αν κάνεις βόλτα στο διαδίκτυο θα βρεις περισσότερο καταρτισμένες να σε κατατοπίσουν.Κάνουν και ζωγραφιστή Κυρά Σαρακοστή.
    Εμένα μου αρέσει η ζυμαρένια γιατί κάθε χρόνο δίνω ρεσιτάλ γλυπτικής(και μοναδικότητας) προσπαθώ να την βελτιώνω κάθε φορά.
    Κάθε εβδομάδα της Σαρακοστής στο τέλος της (Σάββατο)κόβουμε ένα ποδαράκι για εφτά εβδομάδες!!!Καλή επιτυχία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραίο έθιμο!Δεν το ήξερα μέσα απο τα μπλόγκ το έμαθα!Και του χρόνου και καλή Σαρακοστή!Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι κάποια έθιμα είναι πολύ ωραία.Καλή Σαρακοστή και από εμένα.Φιλάκια.

      Διαγραφή